La școală, la țară...

Pentru unii e suficient să citească titlului și să înțeleagă despre ce e vorba în articolul ce urmează, iar pentru alții e necesară o mică descriere pe care o voi și face-o.


Mulți din voi habar n-au sau cel mult au niște presupuneri vis-a-vis de funcționalitatea școlilor din localitățile rurale. Eu am trăit și am învățat acolo pana la 14 ani, având experiență și fiind informat, voi încerca să vă explic câteva chestii ce sunt posibile acolo.

Elevii de acolo sunt informați cu drepturile lor, dar nu și le apără astfel profesorii, își permit să-i maltrateze, elevii identificând că le s-a încălcat dreptul, ei n-au curajul să reacționeze sau să le spună părinților despre aceasta. Ei deja s-au acomodat cu aceste condiții și le acceptă mai tot timpul.

Elevii de acolo sunt obligați să fie prezenți la mitingul de 9 mai în centrul satului. Eu nefiind prezent și ne considerând aceasta o sărbătoare, împreună cu alții,  eram terorizați indirect la careu.

Elevii care-şi cunosc drepturile şi încearca să şi le apere, sunt mereu terorizaţi şi neîndreptăţiţi

Elevii de acolo mai sunt şi obligaţi să participe la diverse concursuri. Odată diriginta mea mă obligase să particip într-o sceneta, la care eu refuzasem şi i-am mai zis să nu-i oblige pe colegii mei să participe fiind că le încalcă drepturile , dupa care ea revine cu o replica, "dacă ne vom conudce dupa drepturi, atunci nu ne vom alege cu nici un participant ", dupa care i-am mai explicat câteva chestii, după care am şi ameninţat-o cu judecata . Ca urmare eu n-am participat, deşi colegii mei au făcut-o. Am mai avut discuţii de genul ăsta şi cu alţi profesori . Nu mai comentez la capitolul ăsta, cred că deja-i clar . Examenele de acolo decurg foarte bine cu o copiala foarte calitativă. Deşi noi ne dorim viitor si vrem in "evropa". Este şi un avantaj examenele-s gratis :) . Sunt multe alte chestii care necesita oleacă de experienţă pentru a le înţelege.

2 comentarii

  1. "Eu am trăit și am învățat acolo 14 ani, având experiență și fiind informat, voi încerca să vă explic câteva chestii ce sunt posibile acolo."

    de doua ori ai ramas clasa? cum poti sa inveti 14 ani la scoala?

  2. cel mai tare la scola ma iritau colegii/elevii astia care arunca in stinga si dreapta cu drepturi si amenintau profesorii. Daca nu doreai sa participi trebuia s-a spui ca nu esti capabil sa faci asta, ca esti rusinos sau mai stiu eu ce. Cit despre 9 mai - atunci e ziua Europei, ziua libertatii,pacii si democratiei, sau asta nu consideri sarbatoare ?