Este Moldova o țară a tinerilor ?


Tinerii din Republica Moldova sunt mai vulnerabili decat semenii lor din tarile europene. Unii din ei afirmă că statul nu le oferă posibilități pentru studii mai calitative.





Conform unor sondaje, tinerii noștri nu se preocupă cu lucruri utile , 27% dintre tineri, își petrec timpul liber în fața calculatorului. și doar 21% din ei îl folosesc în scopuri utile, iar 48% din ei își consumă timpul stând pe rețelele de socializare.

Odată ce-și doresc o viață mai bună,o carieră pe viitor ei măcar nici nu contribuie la propria dezvoltare , pierzându-și timpul pe lucruri inutile.


O mare parte din tinerii noștri sunt optimiști și cred că peste un an vor trăi mai bine . Prvind la situația actuală a organizaților de tineret putem observa că acestea în ultima vreme s-au înmulțit. Astfel avem și mai mulți tineri care se implică în activitățile de voluntariat . Numărul lor ridicându-se până la 12%.


Instituțiile noastre de învățământ nu le oferă șanse egale tuturor tinerilor, astfel cei mai defavorizați tineri sunt cei din famiile social-vulnerabile.  Așa susțin tinerii noștri in sondajul realziat de către CCSM la comanda Ministerului Tineretului și Sportului .


În cadrul zilei tineretului, Ministrul Tineretului și Sportului a menționat că va susține acțiunile ONG-urilor și grupurilor de inițiativă ale tinerilor, în special a celor ce realizează activități de educație neformală și de voluntariat  care are scopul de a dezvolta  capacitățile și abilitățile personale necesare.


Îndemn tinerii să facă acțiuni concrete pentru ași realiza o cariera profesională !!!

0 comentarii