Amenițată cu moartea pentru că iubește

Câțiva elevi români de la liceul Kőrösi Csoma Sándor din Cosvana în frunte cu Sabina au fost acuzați și amenițați cu moartea pentru că iubesc românește de Ziua maghiarilor de pretutideni. Câteva zile consecutive tinerii veniseră la școală purtând bentițe și alte obiecte tricolore, fapt care i-a provocat pe câțiva colegi maghiari care i-au huiduit și ofensat pe holurile liceului odată ce tinerii români mărșăluiau pașnic. Acest act a fost intentificat ca unul ce „instigă la ură”- o acuzație nejustificat de către administrația liceului . Numele acelor tineri figurează acum în una din anchetele Inspectoratului Școlar Județean care urmează să stabilească soarta lor. În apărarea acestora este implicat Consiliul Național al Elevilor și Consiliul Județean al elevilor. Poliția a deschis dosar penal cu autor necunoscut. În următoarele zile o echipă de la Ministerul Educației din România va cercetacazul Sabinei. Iar până atunci Sabina rămâne a fi supusă persecuțiilor.

  Este inadmisibil pentru statul român ca să mai tolereze persoanele care aparțin unor minorități etnice și își permită să discrimineze persoane a căror etnii reprezintă majoritatea. Este de datoria Guvernului să ia mai multe măsuri administrative pentru soluționarea problemei respective. Consider că administrația acelui liceu merită a fi demisă în frunte cu diriginta Sabinei care i-a tăiat bentița Sabinei cu insistență.
 
În semn de solidaritatea pentru Sabina și colegii săi, vineri la ora 15.30 în fața Ambasadei României la Chișinău vom intona imnul „Deșteaptă-te române” și vom afișa tricolorul alături de câteva mesaje destinate Sabinei.   Sabina prezintă un exemplu demn de urmat care le-a demonstrat ungurilor că Ardealu-i pământ românesc, riscând a fi persecutat și injurată.    

0 comentarii