Formula eficientă reîntregirii neamului românesc

Suntem un popor manipulat și dezinformat care nu ne dăm seama bine în ce era trăim și ce vrem. Ziarele și articolele gândesc pentru noi, părearea proprie nu mai există. Precum și manuscrisele lui Orwell constatau că istoria este un falsificată și băgată lumii să o creadă. Noroc de Istoria Românilor recent introdusă în programul școlară care ne readuce aminte de adevărata noastră proveniență.

Și totuși unicul și pronunțatul lucru ce ne mai leagă de România este cultura. Cultura păstrată de la bunei, străbunei care mai confirmă faptul că am fost un stat reîntregit . Avem în „repertoriu” adevărate capodopere care mai sunt interpetate și acum.

Și totuși unicul lucru prin intermediul căruia mai puteam reîntregi neamului românesc este iarăși cultura. Și nu mărșăluirile, lozincile și strigătele în stradă care mai degrabă provoacă nemulțumiri și îndepărtează lumea de la idealul național.




Până acum credeam că Acțiunea 2012 profanau ideea de reîntregire datorită marșurilor și lozincelor pipărate și xenofobe. Dar iată că au sesizat faptul că cultura este o strategie mai eficientă pentru a readuce aminte oamenilor idealul național. Cu acestă ocazie Acțiunea 2012 ne invită la un concert mâine 27 martie la Teatrul Eugen Ionescu la ora 19.30 , la Bălți va fi înscenată o piesă de teatru iar pe 30 martie în scuarul Tetrului de Operă și Balet va fi organizat o lecție de istorie intepretată prin intermediul unor luptători. Și multe alte evenimente culturale vor fi organizate zilele următoare în orașele românești.


P.S: Mai puțină politică, mai multă cultură - formula eficientă reîntregirii neamului românesc.

0 comentarii