Eroii nu mor niciodată

Ambuteiaj. Străzi înzepezite. Eu. Tricolorul. Papionul. Telefonul. Banerul. Lumânarea.Mândria.Dragostea.Romanismul. IARNA. Iarna a fost anotimpul în care cetățenii României n-au mai rezistat "tentației" regimului ceaușist. În sute de orașe atât din România cât și de peste Prut, au ieșit în stradă mii de cetățeni care și-au cerut dreptul fundamental, libertatea.  Au cerut ca regimul ceaușist să nu-și mai extindă anii de guvernare, ci să fie limitat doar la cei care deja i-au guvernat și în care au infiltrat ideologia comunistă. Nemulțumirea s-a răspândit în masa de demonstranți și mai mult atunci când Ceaușescu văzând că situația se agravează și manifestanții devin mai revoltați, a ordonat forțelor armate să deschidă focuri de armă asupra revoluționarilor. Pentru ași recăpăta libertatea fiecare cetățean era obligat de către inconștientul său, să țină arma-n mână și să-și apere țara de comunism, de un curent venit din est, de un curent ce i-au lipsit de libertate de mai bine de 20 de ani. Ceaușescu a crezut că va avea funcția de președinte al statului pe vecie. Nu a fost să fie, a fost capturat și mai apoi executat alături de soția sa, care la fel era implicată în politică, fiind prim-ministru.
A fost prea puțin de a fi executat privind faptul că în spate au rămas copii orfani, copii fără părinți și mii de cetățeni care și-au pierdut viața.

Un grup de tineri printre care și eu, am comemorat ieri, la data de 21.12.2012, eroii revoluției din '89. Au existat mici incidente, atât de la începul evenimentului cât și la sfârșitul acestuia. La început un polițist ne-a interzis să afișăm banerul pe care era inscripționat "Eroii nu mor niciodată", ne având nici un motiv, văzând că este filmat, ne-a spus doar să ne adresăm la seviciul de presă MAI.
După care la ambasadă, la depunerea de flori, carabinierii ne-au interzis să depunem florile pe gardul ambasadei. După câteva minute de ceartă, o tânără curajoasă a încercat să vorbească cu un responsabil de la amabasadă, după care a ieșit și le-a ordonat carabinierilor să ne permită să păstrăm florile și lumânările pe gard.








0 comentarii