Offline cu viceprim-ministru, Eugen Carpov



Mi-am amintit că am fost și eu zilele trecute la un offline cu viceprim-ministru în exercițiu Eugen Carpov - coleg de clasă cu Marian Lupu, originar din Transnistria, nu are carnet de partid. Băi, cum să vă zic, om de treabă cu o carieră frumoasă, posedă niște calități de diplomat excepționale. Un limbaj elocvent și o gestionare frumoasă (ca in imagine) are. Mi-a fost mai interesant să învăț cum se coace o diplomația corect decât să ascult viziunile pe care le are - cu toate eram de acord în majoritate cazurilor.



Campania lucrurilor bune



Mereu am susținut și voi susține campaniile sociale ce au menirea de a incuraja și ajuta  alți oameni. Recent a fost realizată o campanie de susținere a unor tineri dintr-o instituție rezidențială din Rezina de către echipa de fotbal DACIA (echipa la care am jucat eu cândva).



Am simțit TEDx-ul de pe Facebook



Nu am fost la eveniment, am fost în altă parte, dar datorită facebook-ului am simțit cât de puțin atmosfera de acolo. Evenimentul a fost bine mediatizat pe fb. Într-un fel am o invide frumoasă de cei ce au fost prezenți, dar recunosc - dacă doream să vin, veneam , dar prețul biletelor mi s-a părut exagerat ca și celorlalți. În fine am să prezint câteva citate pe care le-am cules iarăși de pe facebook și care m-au inspirat.



Cadouri frumoase de la Ivan Goncearuc



N-am fost azi la TEDx - păcatul meu, cu toate că am vrut neapărat să văd speech-urile a câtorva persoane, printre care Tudor Chirilă, Igor Guzun, Ion Sturza, Raed Darafat, Tony Hawks și alții.
În schimb la Centrul Media pentru Tineri în cadrul proiectului Clubul Tinerilor Bloggeri, a fost invitat Ivan Gancearuc - proaspăt blogger profesionist.




Impresii după Buzz!Camp




Am avut plăcerea  să fiu invitat special și să particip la acest eveniment. Am mai scris 10 motive să vii la Buzz!Camp și că investițiile în educație sunt imperios necesare și cred că puțină dezvoltare personală și orientare profesională în plus, nu a fost în zadar.

Mi-a plăcut mult însuși ideea evenimentului, oferindu-le tinerilor oportunitatea de a învăța cum să gestioneze corect eșecurile și cum să-și controleze emoțiile. Unele speech-uri au fost inspiraționale iar altele mai puțin. Pentru cei care s-au trezit mai dimineață și erau nevoiți să aștepte până la începerea evenimentului, organizatorii au pregătit niște ziare (ECOnomist și Ziarul de Gardă).Nu prea am văzut chestia asta pe la alte summit-uri/conferințe, de aia mi s-a părut ceva nou și fain.


10 motive să vii la BUZZ!Camp


  1. E gratis !
  2. Este un proiect marcă Inspire Business, și e cool sau mai nou „glomourna” să fii prezent.
  3. Îți vei consolida CV-ul.
  4. Vei interacționa cu alți tineri cu interese comune și cu oameni calumea.
  5. Speekeri vor fi reprezentații companiilor de top din România.


Investind în educație vom câștiga mai mult (1)



Vin chiar acum de la un City Quest educativ foarte interesant organizat de către AIESEC în cadrul proiectului UPGreat, și da, chiar se merită investiția făcută de către organizatori, bani, timp, „nervi” și iar timp. Am alergat ca nebunii tăt orașul și în sfârșit ne-am ales cu câteva chestii invățate din educația antreprenorială (cum să-ți vinzi produsul și cum să-i convingi pe oameni). Aaaa da, înghețata a fost imperios necesară și foarte gustoasă spre final.

***

Și Obama cândva spunea: “Every dollar we invest in high-quality early education can save more than seven dollars later on…”



„Hai să fim mai buni”

Educația incluzivă a devenit un lucru primordial societății noastre. Tot mai mulți tineri cu dizabilități sunt respinși și discriminați. Statistic vorbind în Republica Moldova există peste 16 000 de copii de copii de acest fel. Dintre care 5700 sunt în institutii rezidențiale.

Cifrele ne spun că circa 50% din profesori n-ar acepta să aibă discipoli  cu dezabilități. La acest capitol elevii sunt mai toleranți față de semenii lor, circa 78% ar accepta colegi cu dezabilități.

În acest sens, UNICEF în colaborare cu Ministerul Educației au organizat o întâlnire cu bloggerii, pentru a informa despre o nouă campanie de sensibilizare a opiniei publice privind educația incluzivă.

Am fost încântat să văd mămici și tătici activi care militează pentru o educație sănătoasă pentru toți, chiar și pentru cei care nu se bucură în tocmai de drepturii. În cadrul întâlnirii am menționat ca aș accepta astfel de colegi, ba mai mult chiar mi-aș fi dorit, avand o motivatie in plus, văzându-i pe ei cum luptă pentru a fi ca toți ceilalți. De la mic și la mai mare, haideți să-i ajutăm pe fiecare să-și găsească un loc printre noi, printre alți tineri ca și ei.