„Hai să fim mai buni”

Educația incluzivă a devenit un lucru primordial societății noastre. Tot mai mulți tineri cu dizabilități sunt respinși și discriminați. Statistic vorbind în Republica Moldova există peste 16 000 de copii de copii de acest fel. Dintre care 5700 sunt în institutii rezidențiale.

Cifrele ne spun că circa 50% din profesori n-ar acepta să aibă discipoli  cu dezabilități. La acest capitol elevii sunt mai toleranți față de semenii lor, circa 78% ar accepta colegi cu dezabilități.

În acest sens, UNICEF în colaborare cu Ministerul Educației au organizat o întâlnire cu bloggerii, pentru a informa despre o nouă campanie de sensibilizare a opiniei publice privind educația incluzivă.

Am fost încântat să văd mămici și tătici activi care militează pentru o educație sănătoasă pentru toți, chiar și pentru cei care nu se bucură în tocmai de drepturii. În cadrul întâlnirii am menționat ca aș accepta astfel de colegi, ba mai mult chiar mi-aș fi dorit, avand o motivatie in plus, văzându-i pe ei cum luptă pentru a fi ca toți ceilalți. De la mic și la mai mare, haideți să-i ajutăm pe fiecare să-și găsească un loc printre noi, printre alți tineri ca și ei.




Salut această acțiune și-mi dau acordul pentru a contribui la realizarea acestei campanii, vă incurajez să faceți la fel, indiferent ce sunteți, mamă, tătic, elev, student. Copii ăștia chiar au nevoie de ajutorul nostru, să facem să se bucure și ei de viață.

...să-i susținem măcar cu câte un like la pagina de fb :)





0 comentarii