Căușeni - oraș verde



Am ajuns cu bine la Causeni. Și cu blogării ne-am pornit la drum. Prima destinație a fost Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului. O mănăstire veche care ascunde mai multe legende. Este puțin adancita-n pământ. Dar interiorul este destul de voluminos. Pe peretii manastirii sunt pictatate sarbatorile si chipurile unor sfinti.




Cu noi au mai fost si niște americani.



Se spune ca aceasta mănăstire urmează sa mai fie restaurata. Doamna care ne-a ghidat , zice că e greu să înțelegi fiecare detaliu, de aia ne-a rugat sa scriem mai puțin despre ea. 

Am vizitat un centru sportiv care se află-n construcții, despre care se mai zice că-i cel mai mare din Moldova, și-i creat după standartele europene.



La etajul 2 este o sală polivalentă .



Iar la primul etaj, 3 săli. O sală pentru tenis. O sală pentru dans. Și alta pentru lupte libere.




Am fost și pe la mănăstirea Marta și Maria. Frumoasă mănăstire. 




Apoi am plecat la muzeul Alexei Mateevici. Directorul muzeului este ziaristul,scriitorul,profesorul și muzeograful, Ion Găina. Chiar am avut plăcerea să discut cu dumnealui. Fosta mea profesoară de română este și fosta lui discipolă. Ea ne-a vorbit multe despre el și despre muzeul Alexei Mateevici. 

În muzeu sunt păstrate atât lucruri ce au tangență cu personalitate lui Mateevici cat si cu alte personalitati importante ale neamului nostru.



***

Chiar dacă am văzut Căușeniul de foarte multe ori, de data această l-am văzut mai bine. Căușeniul îi oraș suficient de mare și frumos. 

P.S: Mulțumim Moldcell și Gazetei de Sud.










0 comentarii