10 bloguri ce-mi fac ziua mai frumoasă

Acum câțiva ani sau mai sigur zis, câteva luni, nu obșinuisem să citesc bloguri, deși avusem blog de la vârsta de 12 ani (acum 15 ani) dar nu eram activ, și blogul nu prezenta pentru mine nici un interes. Pe parcurs, cautând pe google , mereu eram direcționat la site-uri cu sufixul .blogspot.com sau .wordpress.com . Citind articolele am înțeles că uneori un blog poate conține informație înteresantă în același timp utilă. În mare măsură un blog ne poate și dezinforma, odată ce este dirijat de politicieni, în fine , nu-i asta ce doream să scriu.

Deoarece o bună parte a „gunoiului” de pe net îl reprezintă bloggeri, am făcut o selecție de blogguri dintre Prut și Nistru (am menționat asta deoarece urmează să scriu un alt articol cu un alt top al bloggurilor de peste celălalt mal al Prutului). Zi de zi accesezi aceste bloguri pentru a mă informa și a afla părerea altora despre un caz sau despre o situație anumită. Și mai tot timpul întâlnesc în fața ochilor adevărate capodopere cu sens și umor .


1.Viorel Mardare  ( www.posmotrel.eu ) - Precum au și zis-o cei de la VIPMagazin „Dacă tot n-avem cultură, măcar blog să avem”. Defapt așa și este societatea noastră este lipsită de cultură, iar lipsa societății de cultură devine hrana lui Viorel. Fiecare literă citită din articolul lui, mă motivează să-mi continui lectura, mai ales glumele si toate jargoanele strecurate prin randurile articolelor. Este un blogger irnonic și în același timp sarcastic, citind toate „șădăvrelele” înșirate la el pe blog, vei înțelege mai bine.

2.Igor Guzun ( www.aiciscriu.eu ) - Pe lângă faptul că are în spate o mulțime de responsabilități, având o groază de proiecte și tot felul de chestii ce-i ocupă mai tot timpul liber, își găsește timp să-și împărtășească cheia succesului și cu tinerii, organizând diverse training-uri. Nu uită nici de blog, scrie foarte înteresant, găsind și formând diverse jocuri de cuvinte. Cuvinte întortocheate dar înteresante, „chibzuite” și ele prin rândurile articolelor captivante și pline de umor. Este un blogger înteresant și mereu deschis pentru discuții.

3. Tudor Darie ( www.tudordarie.md ) - Fiind consilierul premierului, și având multe alte responsabilități nu-i prea reușește să scrie mult, important e că scrie înteresant și util pentru alții, informând cititorii cu multe alte chestii din domeniile în care activează. Printre acestea se numără IT, politică și jurnalism. Tudor pe lângă faptul că este un blogger de excepție cu o mulțime de proiecte, considerându-se un tânăr de succes, este mai tot timpul deschis pentru o discuție și receptiv la orice apel.

4. Vlada Ciobanu ( www.vladaciobanu.com ) - M-a făcut să accesez acest blog, doar prin faptul că este catalogat drept ca un blog politic, defapt nu este chiar așa. Prin rândul articolelor poți găsi mereu ceva înteresant și captivant, chiar și aceleași politici plictistoare (pentru unii) sunt scrise într-o manieră înteresantă, captivantă și explicită. Citind unele articole ale Vladei, pot spune la fel că deja societatea noastră lipsită de bunul simț,  îi oferă într-un fel inspirație pentru un nou articol. Mă refer la articolul în care a descris funcționalitatea consulatului României .

5. Andrei Fornea ( www.andreifornea.com ) - În acest blog poți găsi mereu informații și păreri înteresante și mereu actuale, deoarece Andrei este mai tot timpul activ și-și tratează cititorii în cel mai plăcut mod, scriind articole captivante și explicite. Este mereu aproape de tineri, fiind și el un tânăr, activează în mai multe ONG-uri, și are o mulțime de proiecte. Dar ăstea nu-s obstacolele ce l-ar distanța de blog :) Activitatea sa presupune și implicarea celorlalți tineri, fiind mereu deschis pentru o discuție.

6. Nati Vozian ( www.nativozian.wordpress.com ) - Scrie mereu înteresant și captivant, transformându-și blogul într-o adevărată carte de basme. Majoritatea articolelor presupune un personaj fictiv, asupra căruia toate acțiunile sunt înfăptuite. Astfel îi oferă mai multă viață articolului, și devine mai credibil și captivant precum sunt basmele, în același timp sunt și informative. Nati este o persoană deschisă și mereu înteresată să ajute tinerii bloggeri, oferindu-le sfaturi și îndemnări.

7. Dragoș Galbur ( www.blog.galbur.md ) - Îi citesc blogul demult timp, unul din motive e că, Dragoș cu adevărat simte românește, ba mai mult el promovează valorile noatre românești. Din articolele sale putem înțelege că-i epuizat deja de toți politicenii care stau la guvernare, și nu fac mai nimic și nicidecum nu contribuie la unirea celor două țări.

8. Eugen Luchianiuc ( www.luchianiuc.com ) - Chiar dacă mă consideră un copil, și chiar dacă n-am realții bune cu el, și chiar dacă l-am „ofensat”, și chiar dacă m-a „ofensat”, și chiar dacă motanului meu nu-i place mâcarea lui de pe facebook, nu ezit să spun că accesez și urmăresc blogului lui zilnic. N-ar fi ceva ce să ascund, o spun direct așa cum e. Îmi place blogul lui datorită faptului că scrie simplu și fără multe alte aberații precum o fac alții. Faptul că mai include și niște glume prin rândul articolelor, mă face să mă mai reintorc la el pe blog.În realitate el arată altfel, ignoră copii :D și nu-i atât de ironic prcum e pe blog, cel puțin așa l-am cunoscut eu.

9. Vitalie Cojocari ( www.cojocari.ro ) - I-am descoperit blogul recent. Nu cunosc foarte multe despre el, dar îmi place faptul că scrie direct ceea ce gândește, și o scrie într-o manieră înteresantă și captivantă.

10. Dan Nicu ( www.dannicu.wrodpress.com ) - Îi cunoscusem blogul de mai demult, deși personal l-am cunoscut recent. Este mai tot timpul actual, și abordează teme ce nu s-au mai menționat anterior. Are un stil original de a descrie societatea și politica noastră, le interpretează într-un mod diferit și vede lucrurile dintr-o altă ipostază. Un alt motiv ce mă face să mă reântorc la Dan pe blog, este faptul că simte românește și militează pentru unirea Basarabiei cu România. Pe blogul personal mai puțin activează, o bună parte a articolelor sale le puteți găsi pe platforma www.vox.publika.md .


Deși o bună parte din toți bloggeri menționați mai sus sunt autori a mai multor platforme, zilnic le vizitez articolele și acolo. Deoarece unii din ei obișnuiesc să scrie ceva diferit de ceea ce scriu pe blog. Țin să menționez faptul că pe lângă toate acestea, urmăresc zilnic mai multe bloguri , nu doar din țară ci și de peste hotare, dar cum am și menționat mai sus , voi scrie un alt articol cu alte bloguri la fel înteresante, doar că din România.

1 comentarii

  1. hmm ... esi primul care face o astfel de clasificare , bravo!